Marxa a la Safor

25 de Juny de 2005

Convoca:

Plataforma pels Pobles de la Safor

 

Manifestacio a Vilallonga de la Safor

La Plataforma pels pobles de la Safor convoca una marxa des de Vilallonga (Ajuntament) fins a Rotova, el dia 25 de juny. L'eixida sera a les 18:00 h. No a la ruta turistica del formigo!. No + especulacio. No + plans urbanistics destructors.

Projecte Vilallonga:  5.300 vivendes i 2 camps de golf en 2 milions de m. quadrats, urbanitzacions (a la muntanya de la Safor, al pla de la Llacuna, al Racó del duc, en la serra d'Ador, ampliació Monte Corona), soterrament amb asfalt de la via del Racó del duc i de la via de l'Admirant de la Llacuna fins a Lorxa, polígons industrials a go-go, planta de tractament de residus per a la basura dels golfistes, les pedreres no paren...

Projecte Alfahuir-Ròtova: 1 camp de golf i 660 vivendes.

Projecte Palma: 1 camp de golf amb urbanització.

 La Valldigna: Torres ALTA TENSIÓ.

Simat: 1 camp de golf i urbanització.

Tavernes: 2 camps de golf, blocs de formigó i vora 5.000 vivendes en 4 milions de metres quadrats.

Destrucció total del litoral: Tavernes, Piles... tots els pobles costaners.

Xarxa interminable de carreteres, polígons...

PGOU's i PAI's oberts per tot arreu sense cap previsió, control ni mesura.

 

Des de la Plataforma pels Pobles de la Safor

El nostre territori està en un clar perill de destrucció. La nostra comarca, està vivint una ofensiva constructora, decidida a formigonar tot això que es puga. L’excusa el progrés i el necesari creixement econòmic. Però no calculen molt més que per uns anys, i el futur no soporta aquest ritme de construcció. No tenen en compte els nostres recursos, ni tenen en compte el valor del nostre paisatge, de la nostra cultura, del nostre patrimoni, ni de la nostra terra.

Per tals motius, i molts altres que ens deixem per motius de brevetat, us convoquem a la

Marxa popular que la nostra Plataforma organitzarà el dia 25 de Juny del 2005, a les 18,00 hores al començament del Passeig del poble de Vilallonga.

Creguem que és motl important la vostra presència.

El lema triat per a la marxa popular, i que la encapçalarà és el següent:

 

NO

A LA DESTRUCCIÓ

A LA ESPECULACIÓ

AL GOLF

 

El programa, és eixir des de Vilallonga i caminar per la carretera fins als pobles d’Ador i Palma, un cop recorregut els pobles, ens desviarem per un camí agrícola fins Alfauir, on recorrerem el poble i d’allí anirem al Convent de Sant Jeroni on finalitzarem l’acte amb un sopar popular. Les pancartes es portaran durant els recorreguts per dins dels pobles, de tal forma un cotxe esperarà a la entrada de cada poble amb les pancartes i un cop tots reunits a la entrada es farà la marxa corresponent per dins de cada poble.

A la marxa podreu portar la vostra pancarta, només us demanem que certifiqueu la vostra presència i se us asignarà un ordre d’eixida.

La Plataforma pels Pobles de la Safor, està formada per associacions populars, amb molt poca disponibilitat de fons econòmics, per tals motius, us preguem que col·laboreu amb la iniciativa convocant a la vostra militància i difonent enganxines i panflets per a informar a la població de la comarca d’aquesta important cita.

Aquest dia possarem a la venda gorres de la Plataforma.

Us demanem que confirmeu la vostra assistència i la vostra participació al tfn: 678 74 29 66 (Salvador Juan) o a l’adreça electrònica pelspoblesdelasafor@hotmail.com. D’aquesta forma podrem possar-nos en contacte i organitzar l’acte amb més detall.

Realitzarem una roda de premsa per convocar a la gent i informar a la premsa la segona setmana de Juny, esperem la vostra resposta.

Cordialment,

Plataforma pels Pobles de la Safor.

 

Unes imatges del Circ de la Safor y el riu Serpis

Riu Serpis, tram mitja-alt, Lorxa Circ de La Safor, Vilallonga

Riu Serpis, tram mitja, Potries

www.mediterranea.org/cae